Pierre

Pierre

Ik geef inmiddels vele jaren met plezier saxofoonles bij het Houtens Muziekcollectief en nu ook bij de Saxschool in mijn woonplaats de Meern. In mijn lessen komen traditionele oefeningen en saxofoontechnieken aan bod evenals verschillende muziekstijlen zoals blues, jazz, pop, klassiek en Zuid Amerikaans. Belangrijk daarbij is wat jij als cursist graag wilt leren spelen.

Er wordt in de les veel aan samenspel gedaan: hetzij door begeleiding van piano of CD of samen met mij of andere cursisten op saxofoon. Naast het lezen van bladmuziek is er zeker ook ruimte voor improviseren en uit het hoofd spelen. Ik geef mp3 begeleidingen mee om thuis te kunnen oefenen hierin.

Achtergrond
Ik ben afgestudeerd aan het Utrechts Conservatorium en heb door de jaren heen op verschillende muzikale vlakken ervaring opgedaan. Ik heb mijn uitvoerend musicus diploma klassiek saxofoon behaald maar interesseerde me al tijdens mijn klassieke studie voor jazz en popmuziek. Daarom volgde ik jazzlessen bij onder andere Piet Noordijk en Marc Scholten (eerste saxofonist van het Metropool Orkest).
Ik heb gespeeld in big bands, jazz combo, pop bands, saxofoonkwartet, saxofoonorkest, fusion band, klassiek ensemble, dixieland band, theaterproducties. Ook heb ik diverse TV optredens gedaan. Momenteel treed ik wekelijks op met diverse DJ’s en leid ik de band Celebration. Deze band speelt verschillende muziekstijlen zoals soul, jaren 70 disco, pop, Zuid Amerikaans, reggae en funk. Daarnaast ben ik freelance studiomuzikant.

Meer informatie en muziek kun je vinden op www.pierreroomenburg.nl

sax-quote